Der er forskellige ting du skal være opmærksom på når du er på kør selv ferie i Italien. derfor har vi samlet en god huskeliste til dig med gode råd til din Ferie i Pisa og Toscana.

 1. Køb alle billetter til rejse og transport udelukkende fra autoriserede leverandører. Alternativt kan du til tider sikre dig ekstra tilbud og/eller rabatter ved at købe billetter online. Dette gælder især når du skal leje en bil i Pisa.
 2. Kør kun med autoriserede taxaer, markeret med officielle skilte og identifikation. Bed chaufføren om et prisoverslag for din rute på forhånd, læs de regler og forskrifter, der er opslået inde i taxaen, og hold øje med taxameteret fra starten til slutningen af din køretur. Husk, at enhver transport af bagage sædvanligvis garanterer, at den første kuffert er gratis. Bed altid om en officiel kvittering for den pris, du betaler.
 3. Tjek og dobbelt-tjek steder på kortet for din indkvartering og dit generelle interesseområde, hvad seværdigheder angår. Mål afstande fra lufthavne/stationer og din udvalgte indkvartering. Hold dig opdateret om logi-priser og finere detaljer, når du booker og tjekker ud.
 4. Når det er muligt, anbefales det altid at betale med sporbare midler (debetkort, kreditkort, rejsechecks og endda smartphone), men sørg for at have kontanter på hånden til steder, der ikke accepterer kort eller elektroniske betalinger af nogen art.
 5. Benyt dig altid af din ret til at bede om kvitteringer mod betaling, og vær opmærksom på priser, og se efter regeringens officielle markering på kvitteringen (sælgere forsøger ofte at give uofficielle stykker trykt papir som kvitteringer for at undgå at betale skat).
 6. Opsøg informationsstationer, der tilbyder kort, rådgivning og anden hjælp i enhver by, du besøger.
 7. Gør dig bekendt med åbningstider og adgangsbetingelser for de museer, gallerier, kirker og arkæologiske steder, du ønsker at se (f.eks. er der mange monumenter og institutioner, der er lukket på visse helligdage, mens mange giver gratis adgang til europæiske borgere under 18 år eller over 65 år).
 8. Køb ikke adgangsbilletter til museer og arkæologiske steder fra uautoriserede sælgere eller personer uden officiel tour guide akkreditering, og stol ikke på løfter om at fremme din plads i køen. Husk, at adgangen til offentlige steder altid er gratis.
 9. Vis ikke værdigenstande på gaden, og skynd dig hurtigst muligt at komme væk fra grupper eller personer, der forsøger at distrahere dig ved at bede om oplysninger eller penge.
 10. Hold alle personlige effekter på et sikkert sted (dokumenter, telefoner, computere og andre enheder), og overlad dem ikke til fremmede.
 11. restauranter, pizzeriaer, fastfood og ud-af-huset steder, skal du altid se en menu med priser, og huske på, at bordservering normalt koster mere end selvbetjening ved disken eller ud-af-huset. Restauratører har pligt til at vise alle omkostninger for både service og menupunkter.
 12. Med få undtagelser er det gratis at bruge toiletter i barer og restauranter. Nogle etablissementer beder om betaling eller drikkepenge. Jernbane-og busstationer kræver ofte mønter til betaling.
 13. Vandet i offentlige fontæner er drikkevand, medmindre andet er angivet, og et glas vand fra hanen i baren er altid gratis.
 14. Når som helst du har en dårlig fornemmelse med hensyn til dine omgivelser eller befinder dig i en farlig situation – eller dine rettigheder som kunde/turist/rejsende ikke respekteres, skal du melde det til de lokale myndigheder med det samme.