Dokumenter, der er påkrævet for kørsel i Italien

Kørekort udstedt af hvilket som helst EU-land gælder i hele EU, herunder Italien.

Bilisterne i besiddelse af et kørekort udstedt af et EU-land, behøver ikke internationalt kørekort eller en autoriseret oversættelse af deres eget kørekort.

 

Generelle regler for kørsel

Kørekort, der er udstedt af et af ​​EU’s medlemslande gælder i hele EU, herunder Italien.

Chauffører med et kørekort, der er udstedt af et EU-land, behøver ikke internationalt førerbevis eller en autoriseret oversættelse af deres eget kørekort.

For at køre i Italien, skal du være over 18. Hold til højre og overhal til venstre. Nærlys skal bruges på tosporede motorveje. Ved kørsel gennem byer og landsbyer, må hornet kun bruges i tilfælde af en nødsituation. Sporvogne og tog har forkørselsret.

Brugen af ​​sikkerhedsseler på både for- og bagsæder er obligatorisk, og hvis man ikke spænder dem, kan dette resultere i bøder for både chauffører og passagerer. På tresporede motorveje, er banen til højre forbeholdt langsomme køretøjer og køretøjer, der ikke overhaler. I kryds har køretøjer, der kommer fra højre, altid forkørselsret. Sikkerhedsselen skal være spændt både på for- og bagsædet (forudsat at køretøjet er udstyret med dem). Bøder kan udstedes på stedet for førere og passagerer, der stoppes af politiet og ikke har deres sikkerhedssele spændt.

 

Hvad er fartgrænserne?

Biler og motorcykler (køretøjer med motorstørrelse over 150 ccm):

byområder 50 km/t

mindre udenbys landeveje 90 km/t

større udenbys trafikveje 110 km/t

motorveje 130 km/t

I tilfælde af regn eller sne sænkes grænsen 110 km/t på motorveje og 90 km/t på hovedveje.

For at sikre, at disse grænser overholdes, er mange hastighedskameraer blevet installeret over hele vejnettet for at holde hastigheden i tjek elektronisk.

 

Spirituskørsel:

i Italien, er kørsel ikke tilladt med en alkoholkoncentration i blodet over 0,5 gram per liter, på linje med det europæiske gennemsnit.

 

Nyttige numre og alarmnumre:

Politi 113

Brandvæsen 115

Ambulance 118.